0 €

Cestoviny z čerstvej zeleniny a s cícerom

Suroviny na 1 porciu:

60g celozrnnych špagety
50g anglickej slaninky
1 červenú cibulu
2 strúčiky cesnaku
1-2 paradajky
1 papriku
80g ciceru v konzerve
2lyzice paradajkového pretlaku
Olivový olej
Soľ, čierne korenie
Parmezán alebo syr Grana Padano

Postup prípravy:

Kým sa nám varia cestoviny v osolenej vode, zatiaľ si nakrájame slaninku na tenké pásiky a zeleninu na menšie kusky, cibuľu na mesiačiky.
Na malom množstve olivového oleja osmahneme anglickú slaninku. Keď je trošku pripečená, pridáme k nej nakrájanú zeleninu, osmahneme 3 minútky, pridáme cicer. Osolime, okorenime a pridáme pretlačeny cesnak.
Následne pridáme paradajkový pretlak, odoberieme vodu z cestovin, premiešame a podľa potreby pridávame vodu.
Pred koncom nastrúhame do cestovin syr, premiešame a vznikne nám hustejšia omáčka. Po naservirovani nastrúhame na cestoviny ešte syr.


Prajem dobrú chuť! 

Recept pripravila Eva Püšpökyová

image1 (2).jpeg

Zdroj dynamické sekce: Napište nám (Formulář)