0 €

Svieži koláč s vysokým obsahom bielkovín

Suroviny na 8 porcií (1 porcia = 135 kCal):

500 g odtučneného jemného tvarohu vo vaničke
1 kelímok bieleho jogurtu
1 vanilkový puding - prášok
3 vajcia
citrónovú kôru/šťavu
med alebo čakankový sirup (prípadne ine sladidlo)
10 g kokosový cukor alebo trstinový cukor (čo doma nájdeš)
odmerku vanilkového a čokoládového proteínu (nie je potreba)
kakao
ľubovoľné ovocie

Postup prípravy:

Začneme s prípravou základného krému:
Tvaroh, biely jogurt vanilkový pudingový prášok, a 3 celé vajcia poriadne vyšľlaháme mixérom. Rozdelíme si ho na 2 časti.
Biela časť:

Pridáme nastrúhanú citronovú kôru, šťavu z citróna, 1-2 lyžice medu( podla chuti), a odmerku vanilkového proteinu (protein nie je potrebny, kľudne pridajte viac sladidla, alebo
vanilkovy lusk/arómu)

Tmavá časť:
Do krému pridáme 2 lyžice kakaa, lyžicu medu, a kokosový cukor, odmerku čokoládového proteínového prášku (protein nie je potrebný, kľudne pridajte viac sladidla).
Na dno formy dáme papier na pečenie, a začneme vrstviť, najprv kvapneme bielu časť krému, následne trochu tmavého a takto to striedame kým neminieme všetko.
Po navrstvení naukladáme na tvarohový krém ovocie podľa chuti, ja som použila čučoriedky a višne.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov 25 minút, potom stiahneme teplotu na 150 stupňov a pečieme 25 minút.
Po upečení tvaroháčik necháme úplne vychladnúť.

Ako bonus si pripravíme ovocnú polevu:
Do panvičky si dáme odkôstkované višne (pripadne iné ovocie, maliny, čučoriedky, ríbezle), pridáme lyžicu medu (cukru) a necháme ohriať, kým nezačne jemne bublať. Následne si rozrobíme trošku škrobu vo vode a pridáme k ovocnej zmesi. Chvíľku povaríme, kým nám ovo zmes nezhustne. Ochutnáme a pripadne dochutíme sladidlom alebo citrónom.
Vychladnutý koláčik nakrájame, polejeme ovocnou zmesou, a vychutnávame...
Prajem dobrú chuť!


Koláčik skladujeme v chladničke....

Recept pripravila Eva Püšpökyová

image3.jpeg

Zdroj dynamické sekce: Napište nám (Formulář)